کودک، خانواده، سلامت و صنعت | نی نی سایت

نی نی سایت یک پلتفرم مقاله محور درباره محصولات مخصوص کودکانه است که در فضای دوستانه و همراه با مادران عزیز به بحث و گفتگو میپردازیم.

۱ مطلب در آبان ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

در طول بارداری و قبل از زایمان طیف گسترده ای از آزمایشات انجام می شود. این کار به چند دلیل انجام می شود. اولین علت آن است که ریسک بارداری به حداقل برسد و مادر بارداری ایمنی را پشت سر بگذارد. دومین دلیل، رشد و سلامتی مادر و جنین است.

سونوگرافی جنین

این آزمایشات می تواند یک آزمایش خون باشد و یا بررسی وضعیت و موقعیت جنین از طریق دستگاه سونوگرافی را هدف قرار دهد. در هر صورت، هدف حفظ سلامت مادر و جنین است.

آزمایش ادرار قبل از زایمان

از مادر خواسته می شود که قبل از زایمان خود، نمونه ادرار بدهد. ادرار آنها برای چندین مورد از جمله پروتئین بررسی می شود. اگر پروتئین در ادرار شما یافت شود، ممکن است به این معنی باشد که شما عفونت ادراری دارید. همچنین ممکن است نشانه پره اکلامپسی باشد.

آزمایش فشار خون در بارداری

فشار خون شما در هر ویزیت قبل از زایمان بررسی می شود. افزایش فشار خون در اواخر بارداری می تواند نشانه پره اکلامپسی باشد. بسیار رایج است که فشار خون شما در اواسط بارداری کمتر از زمان های دیگر باشد. مشکلی از این بابت وجود ندارد، اما اگر سریع از جای خود بلند شوید؛ ممکن است احساس سبکی در شما ایجاد شود.

آزمایش خون و سونوگرافی در بارداری

آزمایش خون

به عنوان بخشی از مراقبت های دوران بارداری، چندین آزمایش خون و سونوگرافی به شما پیشنهاد می شود. برخی از آنها به همه ارائه می شود، در حالی که برخی دیگر تنها در صورتی ارائه می شوند که در معرض خطر عفونت یا بیماری خاصی باشید. لازم به ذکر است که تمام آزمایش‌ها برای ایمن‌تر کردن بارداری یا بررسی سلامت جنین انجام می‌شود.

گروه خونی و وضعیت رزوس

به شما یک آزمایش خون پیشنهاد می شود تا به شما بگوید رزوس گروه خونی شما منفی است یا رزوس مثبت. اگر رزوس منفی هستید، ممکن است به مراقبت های بیشتری برای کاهش خطر بیماری رزوس نیاز داشته باشید. اگر رزوس منفی و باردار باشید و بدنتان آنتی بادی هایی تولید کند که به سلول های خونی نوزاد حمله می کنند، بیماری رزوس (Rhesus) ممکن است رخ دهد. این می تواند منجر به کم خونی و زردی در نوزاد شود. اگر رزوس منفی دارید، ممکن است در دوران بارداری به شما تزریق شود تا از تولید این آنتی بادی ها جلوگیری شود.

کم خونی و فقر آهن

کم خونی ناشی از فقر آهن، عامل مهمی است که باید قبل از زایمان و در دوران بارداری بررسی شود. باید در هفته 28 غربالگری برای کم خونی و فقر آهن، آزمایش دهید. اگر آزمایشات نشان دهد که کم خونی یا فقر آهن دارید، احتمالاً پزشک برای شما آهن و اسید فولیک تجویز می کند.

دیابت بارداری

دیابت بارداری

در صورتی که هر یک از شرایط زیر را دارید؛ باید جهت انجام آزمایشات مربوط به دیابت بارداری اقدام کنید:

  • اضافه وزن
  • سابقه دیابت در بارداری قبلی
  • اگر قبلاً نوزادی با وزن 4.5 کیلوگرم یا بیشتر داشته اید
  • یا یک خویشاوند نزدیک مبتلا به دیابت داشته اید تست قند بارداری زمانی انجام می شود که بین 24 تا 28 هفته بارداری هستید.

بررسی وزن و قد مادر و جنین

قد و وزن شما برای محاسبه شاخص توده بدنی (BMI) استفاده می شود. اگر اضافه وزن دارید، خطر بروز مشکلات در دوران بارداری افزایش می یابد. احتمالاً بعد از هفته بیستم بارداری، 10 تا 12.5 کیلوگرم در بارداری اضافه وزن خواهید داشت. داشتن یک رژیم غذایی سالم در بارداری و انجام ورزش منظم در دوران بارداری بسیار مهم است. آزمایش دیگری که باید پیش از بارداری انجام دهید، بررسی وزن جنین است. این عامل قبل از تولد بسیار مهم است و به همین دلیل پزشکان از سونوگرافی برای انجام آن استفاده می کنند. شما می توانید در این مطلب از دکتر سلام در خصوص دقت سونوگرافی در تخمین وزن جنین مطالعه کنید.

  • علی رضایی