کودک، خانواده، سلامت و صنعت | نی نی سایت

نی نی سایت یک پلتفرم مقاله محور درباره محصولات مخصوص کودکانه است که در فضای دوستانه و همراه با مادران عزیز به بحث و گفتگو میپردازیم.

۲ مطلب در مهر ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

اغلب خانواده هایی که فرزند خردسال دارند بیشتر از سایرین در حال شستشوی لباس ها و استفاده از مواد شوینده هستند. از طرف دیگر، کودکان از خطرات احتمالی لوازم و وسایل اطراف خود آگاه نیستند و ممکن است به سراغ مواد شوینده رفته و با خطرات احتمالی آن ها رو به رو شوند. آگاهی از خطرات مواد شوینده و رعایت موارد ایمنی برای جلوگیری از بروز آن ها یکی از مهم ترین اقداماتی است که باید خانواده ها انجام دهند تا سلامت و ایمنی اعضای خانواده را تضمین کنند. در این مقاله به بررسی خطرات مواد شوینده و نکات لازم برای افزایش ایمنی محیط پرداخته ایم.

خطرات مواد شوینده برای لباسشویی

خطرات مواد شوینده شیمایی برای ماشین لباسشویی

  • مواد شوینده لباس سمی هستند. بنابراین پیش از هر کار، به نحوه استفاده و نگهداری از آن ها توجه نمایید.
  • مواد شوینده را در ظرف اصلی خود، همراه با برچسب نصب شده روی آن نگهداری فرمایید.
  • در زمان هایی که از این مواد استفاد نمی کنید، از بسته بودن درب آن ها اطمینان یابید.
  • این محصولات را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید. کابینت های بلند و قفل شده بهترین جایگاه برای نگهداری از این مواد شوینده هستند. در عوض، به هیچ عنوان این محصولات را در بالای ماشین لباسشویی و خشک کن یا حتی کشوهای ذخیره سازی زیر آن نگهداری نفرمایید.
  • پیش از استفاده، حتما دستورالعمل درج شده روی بسته بندی محصولات را مطالعه کرده و از آن پیروی نمایید. اطلاعات ایمنی را از روی بسته بندی محصولات پیدا کرده و با دقت مطالعه نمایید تا در صورت بروز هرگونه صدمه احتمالی، راهکار پیش روی خود را بدانید.
  • تحت هیچ شرایطی دو یا چند ماده شوینده را همراه با هم استفاده نکنید. ترکیب شدن برخی از مواد شیمیایی با یکدیگر می تواند منجر به انتشار گازهای خطرناک سوزاننده یا سمی شود.
  • ظرف خالی محصولات را به شیوه صحیح دور بیندازید. از سطل یا بطری های شوینده برای مصارف دیگر استفاده نکنید.
  • در صورت بروز نشتی، آن را سریعا برطرف نموده و تمیز کنید. همچنین دست ها و اقلام استفاده شده برای اندازه گیری یا ریختن مواد شوینده را نیز تمیز کنید.
  • پس از اتمام شستشو، درب لباسشویی را ببندید و قفل کنید. به این ترتیب می توانید مطمئن شوید که کنجکاوی کودکان در رابطه با این وسیله تبعات جبران ناپذیری به دنبال نخواهد داشت.
  • در زمان شستشو به برچسب و علائم روی لباس توجه نمایید تا آسیبی به لباس ها وارد نشود.
  • به بطری های اسپری توجه بیشتری داشته باشید. این بسته بندی ها اغلب منبع مشترک مسمومیت های تصادفی هستند. بنابراین آن ها را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

به بسته بندی مواد شوینده توجه داشته باشید!

شوینده هایی که در بسته بندی های یک بار مصرف قرار دارند، بسیار سمی و دارای غلظت بالا هستند. وارد شدن حتی مقدار کمی از این مواد به داخل چشم یا دهان این افراد، می تواند مشکلات جدی در تنفس فرد ایجاد نماید. سوزش چشم، درد معده، حتی کما و مرگ از جمله نتایج نامطلوبی است که این اتفاق با خود به دنبال دارد.

بنابراین دقت و توجه ویژه ای به نحوه نگهداری از این مواد داشته باشید تا کودکان آن ها را با آبنبات و خوراکی اشتباه نگیرند. همچنین با توجه به این که بسته بندی برخی از این محصولات کیسه ای و نایلونی می باشد، ممکن است گاز گرفتن آن ها منجر به ترکیدن بسته بندی و خارج شدن بخشی از مواد شوینده از داخل آن شود.

چند نکته مهم در مورد مضرات مواد شوینده شیمیایی

مضرات مواد شوینده

مواد شوینده مخصوص لباسشویی عملکردی متمرکزتر از سایر شوینده ها دارند. به همین علت صدمات ایجاد شده ناشی از آن ها نیز شدیدتر می باشد.

والدین توجه داشته باشند که به هیچ عنوان بسته بندی مواد شوینده برای کودکان آن ها به اسباب بازی تبدیل نشده و برای سرگرم کردن آن ها به هیچ عنوان از چنین چیزی استفاده نکنند.

تماس رطوبت با مواد شوینده به سرعت آن ها را در خود حل می کند. بنابراین از تماس بسته بندی مواد شوینده با دست یا حتی سطوح خیس جلوگیری فرمایید. برای جلوگیری از بروز خطرات مواد شوینده، در زمان استفاده از این محصولات ابتدا همه چیز را مهیا کرده و سپس آن ها را از بسته بندی خود خارج فرمایید. ممکن است در حین این که شما در حال انجام تنظیمات ماشین لباسشویی برای شستشوی لباس ها هستید، کودکتان به سمت ماده شوینده رفته و آن را داخل دهان خود ببرد.

پس از هر بار مصرف، درب ظرف را کامل بسته و آن را در یک محفظه قفل شده نگهدری فرمایید.همچنین مطمئن شوید که دور از دید و دسترس کودکان قرار گرفته است. برای جلوگیری از باز شدن درب لباسشویی در زمان استفاده و ورود کودکان به داخل آن، از قفل کودک استفاده نمایید.

منابع

 https://www.paxanco.com

https://www.healthychildren.org

  • علی رضایی
  • ۰
  • ۰

خواجه شمس‌الدین محمد شیرازی، شاعر و غزلسرای بزرگ ایرانی است که در کودکی با گوش دادن به تلاوت قران توسط پدرش قرآن را حفظ کرده و  بنابراین لقب حافظ را به دست آورد. او همچنین بسیاری از آثار شاعران بزرگ و مورد علاقه خود را همچون سعدی، عطار نیشابوری، مولانا و نظامی را حفظ کرده بود.

آرامگاه حافظ شیرازی

زندگینامه حافظ شیرازی

بعد از فوت پدرش که تاجر زغال سنگ بود، گذران زندگی برای این شاعر بزرگ کمی سخت بود. او مدرسه را ترک کرد و در یک پارچه فروشی و بعداً در یک نانوایی برای امرار معاش، مشغول به کار شد. یکی از وظایف حافظ در نانوایی، رساندن نان به محله های ثروتمند شهر بود که در این حین با زن جوان و زیبایی به نام شاخه نبات آشنا شد. بسیاری از اشعار او خطاب به شاخه نبات است. حافظ در پی رسیدن به معشوق، چهل شبانه روز در آرامگاه بابا کوهی بیدار بود. پس از رسیدن به معشوق، با عطار (عطار نیشابوری نیست) آشنا شد و شاگرد او شد و شهرت و نفوذ بسیاری در شیراز به دست آورد. در این زمان، مبارز مظفر شیراز را تصرف کرد و حافظ را از مقام معلمی قرآن در دانشکده، عزل کرد. در این زمان او اشعار اعتراضی خود را سرود. پس از آن، شاه شجاع، فرزند مبارز مظفر، پدر ستمگر خود را به اسارت گرفت و حافظ را دوباره به عنوان معلم کالج معرفی کرد. حافظ برای حفظ سلامت خود از شیراز فرار کرد و به تبعید خودخواسته به اصفهان رفت. اشعار او عمدتاً از اشتیاق او به شیراز، شاخ نبات و استاد روحانی اش عطار صحبت می کند.

 

 

این همه شهد و شکر کز سخنم می ریزد                                                                                              

اجر صبریست کز آن شاخ نباتم دادند

 

همت حافظ و انفاس سحرخیزان بود                                                                                             

که ز بند غم ایام نجاتم دادند

چند سال بعد به دعوت شاه شجاع به تبعید خود پایان داد و به شیراز بازگشت. او مجدداً به سمت خود در کالج اعزام شد.  حافظ در آرزوی وصال با خالق خود، در 60 سالگی چهل شبانه روز بیدار ماند و در دایره ای که خودش کشیده بود نشست. صبح روز چهلمین روز بیداری خود، که در چهلمین سالگرد ملاقات با استاد عطار خود بود، نزد استاد رفت و با نوشیدن یک فنجان شراب که عطار به او داد، به شعور کیهانی یا تحقق خدا رسید. او بیش از نیمی از غزلهای خود را در این مرحله ساخت و به آموزش حلقه کوچک شاگردان خود ادامه داد. حافظ در 70 سالگی در شیراز درگذشت. پیکر حافظ در کنار رودخانه رکن آباد شیراز که امروزه حافظیه نامیده می شود، به خاک سپرده شد. او حدود 500 غزل، 42 رباعی و چند قصیده را در مدت زمان 50 سال سرود.

دیوان حافظ شیرازی پیام عدالت

محمد گلندام، اشعار حافظ را 21-22 سال پس از مرگ حافظ، در مجموعه دیوان حافظ گرداوری کرد. همچنین، یکی از شاگردان جوان وی سید قاسم انور بود که 569 غزل منسوب به حافظ را جمع آوری کرد.

دیوان حافظ، دریچه ای رو به آینده

مجموعه اشعار حافظ یک کتاب رایج در خانه هر ایرانی است. فال گرفتن با دیوان حافظ، خصوصا در مراسمات مخصوص مثل شب یلدا، یک سنت رایج در بین ما ایرانیان است. در واقع مشورت با شاعر برای مسائل مربوط به آینده و همچنین راهنمایی در تصمیم گیری ها و معضلات دشوار است.

برای خرید این کتاب ارزنده از دل سرزمین پارسی، میتوانید به وبسایت انتشارات برتر کتب نفیس، پیام عدالت مراجعه کنید.

  • علی رضایی